Nyáron igazán finom és könnyű süteményt készíthetünk levendula segítségével! Íme, a korábban ígért recept:
Hozzávalók:
- 120 g puha vaj
- 200 g nádcukor
- 2 tojás
- 300 g liszt
- 1/2 cs. sütőpor
- 150 ml tej
- fél citrom leve
- 2-3 kiskanál szárított levendula
- 5 dkg apróra tördelt étcsokoládé
Elkészítés:
A puha vajat, a nádcukorral, a tojásokkal krémes állagúra keverjük. Használjunk robotgépet! Hozzáadjuk a tejet, majd kisebb részletekben a sütőporral elkevert lisztet. Továbbá ne felejtsük ki a fél citrom levét is.
A levendulavirágokat durván összetördeljük, és a tésztába szórjuk. Belekeverjük az étcsoki darabokat. Egy hosszúkás püspökkenyérformát kibélelünk sütőpapírral, beletöltjük a tésztát, és előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt 160 fokon készre sütjük.
Ha elkészült, egy picit hűlni hagyjuk, és kész is a finom édesség!
Tipp: Rakhatunk rá tejszínhabot, illetve cukormázat is! Ki, ahogy szereti.
Várom a véleményeteket, hogy milyen lett! Osszátok majd meg velem!
Bejegyzést írta: Kiss Dia
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.